follower

Friday, April 1, 2011

~~menyampah betul tengok orang perempuan ni!!~~

"ko tengok badan budak tu, cantikkan?? pandai dia jaga badan.." tergamam nenek bila seorang brother ni cakap macam tu kat nenek.. "yang mana bang?" tanya nenek.. "tu yang pakai baju coklat tu." jawab brother tu lagi..
"oo.. hmmm" hanya itu yang mampu nenek katakan... bukan nenek setakat tak terdaya malah nenek malu bertambah malu dan sangat-sangat la malu.. "aduh, kenapa la budak perempuan ni pakai macam ni.. kesiannya." desus hati..
"tapi kalau couple dengan budak ni, bahaya la sikit, mana tak nya, barang baik, badan pun baik kan.. mesti laki-laki ramai nak.. paling-paling pun buat main-main." sambung brother tu lagi.. 
hampir tersedakla nenek  bila dengan brother tu cakap.. "hish dia ni, ak lepukkan dengan terompah baru tahu" gomel hati lagi...
"tapi kan abang cakap serius la, kalau abang buat perempuan tu untuk isi masa kosong je, tapi nak buat bini, tak de makna la.. buat punah rumah tangga adalah..." senyuman tawa mampuku lemparkn

"""""semasa umat muhammad melalui siratrulmutaha, ada umatnya yang berjalan laju, pelahan, merangkak-rangkak, mengesot-gesot dan ada yang tersangat lambat sehinggakan dia seakan-akan mahu jatuh ke syurga atau neraka. kelajuan perjalanan di atas sirtratulmutaha itu bergantung pada amalan seseorang semasa hidupnya. baik amalannya, laju lah jalannya, kurang amalannya, pelahan lah, jalannya dan sebaliknyalah mengikut amalan masing-masing""""""

apa yang nenek buat masa itu cumalah berdoa agar disampangkan semua cakap-cakap itu daripada diri, keluarga nenek dan cucu-cucu nenek.. apa yang nenek nak pesan, wahai wanita jangan lah engkau cuba untuk mempamerkan mahkota mu kepada kaum muslimin. simpan buat suami sudah la cucu oiii..... malu nenek ni hah!!!


kalau dah perempuan tu pakai macam ni, nenek nak cakap la, memang bukan salah laki tu...

3 comments:

  1. comel la blog ni,mendidik smbil berhibur.:)

    ReplyDelete
  2. hehe.. malu nenek... banggan pn ada >> unsur riak dan takbur memenuhi hati...

    ReplyDelete
  3. oppss... nenek ni rabun, tereja salah pulok... bangga

    ReplyDelete